9 Kasım 2014 Pazar

Annabelle




Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba, biraz farklı projeler üzerinde çalıştığım için burayla fazla ilgilenemedim ama inşallah bundan sonra tekrar bir aradayız. Neyse kısa kesip filmimize giriş yapalım.


Vizyona yeni girmiş filmlerden birisi olan Annabelle'nin aslında Korku seansı filminin başarısının bir eseri olduğunu unutmayalım. Filmin giriş sahnesi aslında bir serinin habercisiydi çünkü filmin giriş sahnesinde konuşan 2 kız arkadaş film boyunca bir daha görülmedi ayrıca araştıranlar bilir ki giriş sahnesinde gördüğümüz kızlar Annabelle'nin Warren ailesi ile buluşmasının sağlandığı sahneydi. Aslında ticari kaygıların yoğun etkisi olmuş olsa da bu şekilde tek bölüme bütün hikayenin sığdırılmaya çalışılmamış olması güzel olmuş. Film genel anlamda güzel ve doğruluğu tartışılır hikayesine sağdık kalmış olarak gösterilmiş. Ancak filmde kullanılan bebek her ne kadar karizmatik bir o kadar ürpertici olsa da gerçekte olan bebek hiçte öyle değildir.

                                                                   .

Bu orijinal Annabelle 
 Bu da filmde kullanılan bebek

Filmin gerçek olduğu iddia edilen hikayesi şu şekildedir;

1970 yılında Donna adında hemşirelik öğrencisi bir kıza 20. yaş doğum gününde annesi bir oyuncak bebek hediye alır. Donna, Angie adlı bir ev arkadaşı ile aynı evde yaşıyor. Oyuncak bebeği yani Annabelle'i (Adını sonradan alıyor) Yatağının yanına koyuyor. Zaman geçtikçe, hem Donna, hem Angie bebeğin evde bıraktıkları yerden farklı noktalarda bulurlar. Zaman geçtikçe olay daha da fazlalaşır.

Bir gece Donna eve geldiğinde bebeği yatağın üstünde bulunca, doğru olmayan bir şeyler olduğunu hisseder. İş gitgide ürkütücü olunca Donna ve Angie bir uzmandan yardım almaya karar verirler. Bir medyum çağırdılar. Medyum onlara bulundukları apartmanda ölen Annabelle Higgins adında küçük bir kız çocuğu yaşadığını ve onun ruhunun bebeğin içinde olduğunu söyler. Ruhun zararsız olduğunu, sadece şefkat beklediği için bunu yaptığını söyleyince Donna, kızın hikayesine üzülür ve oyuncak bebeği yani Annabelle'i evde tutar.

Bu iki arkadaşın Lou adlı bir erkek arkadaşları vardır. Sıksık eve gelip gider. Lou bebekte kötü bir şeyler olduğunu sezer ve Donna'ya onu atmasını önerir. Bir gece Lou uyanır ve kıpırdayamaz. Bacağı tarafında Annabelle'i görür. Yavaş yavaş göğüsüne doğru geldikçe nefesi kesilir. Annabelle üstüne çöker ve Lou kıpırdayamaz. Ertesi sabah uyandığında göğsünde 7 tane pençe izi görür.

Artık olaylar kontrolden çıkınca Donna bu bebeğin masum bir küçük kız olmadığının farkına varır ve Ed & Lorraine Warren çiftini çağırır(Amerika'daki çok ünlü paranormal araştırmacı bir çift. binlerce olayı araştırmışlardır.)Warrenlar onlara bebeğin içinde birşey olmadığını bunun bir insan ruhundan çok insan dışı, bir iblis veya türevi bir şey olduğunu söyler. Bebeğin içine girilmediğini iblisin onu bir araç olarak kullandığını söyler. Asıl amacının Donna'nın ruhu olduğunu söyler ve şeytan çıkarma ayini gerektiğini söylerler.

Warren çifti tanıdık bir papaz ile şeytan çıkarma ayinini gerçekleştirir. Genede emin olamazlar. Bebeği alıp evlerine doğru yola koyulurlar. Ed Warren bebek arabada iken birçok kez arabanın stop ettiğini, gitmekte zorlandığını not alır. Araba stop ettiği bir an Ed Warren doll'un üstüne kutsal su serper ve daha sonra rahatladıklarını fark eder. Annabelle'i cam kasaya koyup evlerindeki müzelerine koyarlar. (Warren Occult Museum: Ed & Lorraine Warren çiftinin sahip olduğu bir müze. Müzede Warrenlar 30 yıllık hayalet avı sırasında topladıkları ritüellerde kullanılmış, perili, lanetli objeleri burada saklamaktadırlar.) Müze ayda iki kez bir rahip tarafından kutsanır. Annabelle'in faaliyeti uzun bir süre için duracaktır...

Yıllar sonra müzeye gelen bir genç adam girişteki "Hiçbirşeye dokunmayın" yazısını ihlal eder ve Annabelle'in kafesine vurur ve "Hadi! Sen sadece aptal bir bebeksin! Yapabiliyorsan bana birşey yap!" der. Bunu gören Ed Warren gence gitmesini söyler. Gencin ziyaretinden 3 saat genç adamın motosikletiyle düz yolda bir ağaca toslayıp can verdiği haberi gelir.

Annabelle, hala Warren Occult Museum'daki yerinde durmaktadır.

Tabii bunlar anlatılan hikayeler inanmak veya inanmamak tamamen size kalmış, fakat şu gerçek var ki o da adamların bu hikayeden çok güzel 2 film çekmeyi başardıkları. Ve bu son değil en az bir bölüm daha var o da Warren lar ile buluşacakları bölüm olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder